738.000€ steun voor Roeselaars bedrijf (NV Paul Van Hollebeke)

Door Brecht Vermeulen op 17 december 2018, over deze onderwerpen: Roeselare

De firma Paul Van Hollebeke nv uit Roeselare krijgt van Vlaams minister voor Economie Muyters (N-VA) 738.461,04 strategische transformatiesteun. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van industriële verpakkingsfoliën op rol.  “KMO’s zoals de firma Paul Van Hollebeke zijn de hoeksteen van onze West-Vlaamse economie. Dat lokale bedrijven overheidssteun krijgen om door te groeien van een lokaal verankerd bedrijf naar Europese of wereldspelers met innovatie producten is voor N-VA van groot belang. Bovendien komt dit de lokale tewerkstelling opnieuw ten goede ” zegt Roeselaars Kamerlid Brecht Vermeulen (N-VA)

De firma Paul Van Hollebeke, gevestigd in de Oostnieuwkerksesteenweg 207 in Roeselare, is opgericht in 1968. Momenteel zijn er zo’n 40 werknemers aan de slag. Het bedrijf levert op maat gemaakte foliën aan klanten actief in uiteenlopende sectoren gaande van textiel en confectie over hout en vloerbedekking tot voeding.  Binnenkort wenst de firma een investering van zo’n 7,8 miljoen euro te doen in een unieke 5-laags productielijn. Dankzij deze innovatie zal het bedrijf kunnen inzetten op de markt van vacuüm matrassenverpakking. Op korte termijn zal deze investering goed zijn voor 4 bijkomende arbeidsplaatsen.

Met het toekennen van Strategische Transformatiesteun geeft de Vlaamse Regering stimulansen voor investerings- en opleidingsprojecten die in belangrijke mate bijdragen aan de versterking van het economische weefsel in Vlaanderen. De steun wordt opgesplitst in een basissteun voor het transformatieproject en een bonussteun voor de creatie van bijkomende tewerkstelling.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is