Brecht op de zesde plaats op de Kamerlijst

Door Brecht Vermeulen op 31 januari 2019, over deze onderwerpen: West-Vlaanderen

Brecht Vermeulen zal bij de parlementsverkiezingen van 26 mei 2019 de 6de plaats innemen voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Bij de verkiezingen van 2014 haalde de N-VA 6 verkozenen, waardoor deze plaats ook nu een strijdplaats is. “Roeselare en Midden West-Vlaanderen hebben veel stemmenpotentieel voor N-VA. Met uitzondering van in 2018 was N-VA in Roeselare al sedert 2010 de grootste partij. Gemeenteraadsverkiezingen zijn natuurlijk geen parlementsverkiezingen. Daarom geloven we er in om in 2019 opnieuw een Roeselaarse Kamerzetel voor de N-VA in de wacht te slepen”, aldus Brecht Vermeulen.

Na de tegenvallende uitslag in West-Vlaanderen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018, is de uitdaging groot voor de N-VA.  Dat betekent dat de partij getalenteerde nieuwe mensen naar voor moet schuiven, maar ook de goede zittende parlementsleden in de strijd moet gooien.  Doelstelling : het resultaat van 2014 te behouden en zelfs beter te scoren !

In 2014 trok Brecht Vermeulen als volstrekte nieuwkomer de lijst in West-Vlaanderen voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Hij werd voorzitter van de Commissie Binnenlandse Zaken waar hij zorgde voor een puike organisatie van het wetgevende en controlerende werk.  Hij kreeg ook in 2017 de bijkomende opdracht om - in de nasleep van de Publifin en Publipart-schandalen - de Werkgroep Politieke vernieuwing te leiden. Die werkgroep kwam in enkele maanden tijd tot 66 aanbevelingen aan het Parlement, waaronder meer transparantie in de mandatenlijst en de invoering van een lobbyregister. Brecht Vermeulen was auteur van verschillende wetsvoorstellen. De herziening van de ‘Voetbalwet’ was hiervan de belangrijkste verwezenlijking. Als resultaat van de vele mondelinge en schriftelijke vragen die hij stelde, haalde Brecht Vermeulen ook regelmatig de kranten en andere media.

Sedert januari 2019 is Brecht Vermeulen opnieuw fractieleider van de N-VA in de gemeenteraad.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is