Meer dan 2,5 miljoen euro transformatiesteun voor Desotec en Verduyn

Door Brecht Vermeulen op 7 juli 2018, over deze onderwerpen: Roeselare, West-Vlaanderen

Op voorstel van Vlaams minister van Economie Philippe Muyters (N-VA) heeft de Vlaamse Regering  beslist om twee bedrijven uit de streek van Roeselare voor 2,5 miljoen € transformatiesteun toe te kennen. Het bedrijf Desotec uit Roeselare, een producent en leverancier van zuiveringsoplossingen, zal 1.526.110,96€ ontvangen. Ook het groentebedrijf Verduyn uit Kortemark zal 1 miljoen euro strategische transformatiesteun ontvangen. Volksvertegenwoordiger en Roeselaarnaar Brecht Vermeulen (N-VA) reageert tevreden : “ Deze ondersteuning van de Vlaamse Regering helpt deze bedrijven bij hun investeringen. In totaal zullen de twee bedrijven voor 35,5 miljoen euro investeren. Dit is goed voor de economie maar ook voor de tewerkstelling. Bij Desotec in Roeselare zullen er bij het bedrijf zelf 70 jobs bijkomen, net zoals bij hun toeleveranciers. Ook bij Verduyn zullen er 10 jobs bijkomen. Een bewijs dat ook de Vlaamse Regering inzet op jobcreatie in sectoren met grote toekomst. ”

Het bedrijf Desotec uit Roeselare, dat gevestigd is nabij het Kanaal Roeselare-Ooigem, is een internationale ontwikkelaar, producent en leverancier van zuiveringsoplossingen. De basis van hun technologie zit in  het reactiveren van verzadigde actieve kool, een product dat voordien enkel verbrand of gestort kon worden. Desotec zal in totaal voor meer dan 18 miljoen euro investeren in hun gebouwen, installaties en opleidingen voor hun personeel. Deze investeringen zal het bedrijf in staat stellen om hun activiteiten meer op maat van de klanten te doen. Bovendien zal dit het bedrijf ook klanten buiten de Europese Unie kunnen aantrekken, waar de verzadigde actieve kool doorgaans niet geactiveerd wordt,  en zo doorgroeien van een Europese speler naar een echte wereldspeler. “Dankzij deze bijkomende  investeringen levert deze Roeselaarse onderneming een extra bijdrage in de reductie van de CO2 uitstoot. Bovendien zal het bedrijf, dat momenteel 100 VTE tewerkstelt, bijkomend 70 VTE aanwerven. Ook hun toeleveranciers varen hier wel bij. Voor hun wordt eveneens een groei van 70 VTE ingeschat”,  stelt Brecht Vermeulen (N-VA)

Ook Verduyn uit Kortemark zal voor hun investering van 17,5 miljoen euro 1 miljoen euro strategische transformatiesteun ontvangen. Verduyn is een internationaal groentebedrijf dat zelf groenten plant en zo vervolgens verwerkt tot afgewerkte producten. Hun producten worden zowel aan de versmarkt als de voedingsindustrie geleverd. Met deze investeringen wenst Verduyn nieuwe afgeleide wortelproducten te creëren, met een maximale focus op het opwaarderen van reststromen. Daarnaast zal er een geografische uitbreiding komen naar Europe en West-Afrika. Verduyn verwacht een omzetstijging van 15% tijdens de volgende vier jaren. Het bedrijf, dat momenteel 50 VTE tewerkstelt, zou de komende 4 jaren groeien met 10 VTE.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is