Tot 500€ per maand extra voor trainers en scheidsrechters

Door Brecht Vermeulen op 26 juli 2017, over deze onderwerpen: Voetbal

Deze nacht heeft de regering Michel een akkoord bereikt over een nieuw pakket aan socio-economische maatregelen. Een van de maatregelen gaat over een nieuw statuut dat wordt ingevoerd, namelijk het 'vrijetijdswerk". Dit maakt het mogelijk voor werknemers (minstens 4/5de) en gepensioneerden maximum 500 euro per maand onbelast kunnen bijverdienen in de non-profitsector.

Vlaams minister van sport Philippe Muyters is de grondlegger van dit idee. Hij opperde er al een tijdje voor om trainers, scheidsrechters of juryleden eerlijk te kunnen vergoeden. Dit nieuw statuut slaat de brug tussen de reguliere arbeidswetgeving, een systeem dat vaak te zwaar is voor de sportclubs, en het vrijwilligersvergoeding, dat enkel onkosten dekt. Het nieuwe statuut gaat in vanaf 1 januari 2018. 

Kamerlid Brecht Vermeulen (N-VA) is erg tevreden met deze maatregel. "Alle sportclubs in Vlaanderen draaien opgeëngageerde mensen. Het is voor clubs vaak moeilijk om deze trainers maar ook scheidsrechters en juryleden, een eerlijke vergoeding te geven. Ikzelf heb hierover meermaals samengezeten met het kabinet van de minister van sport alsook met de minister van financiën Van Overtveldt (N-VA) enmet mensen van de sportsector. De vraag naar dit systeem was erg groot. Het stemt me dan ook erg tevreden dat dit voorstel, dat gedragen werd door 2 N-VA ministers van 2 verschillende regio's, ook mee opgenomen is in dit zomerakkoord". 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is