Parlementair werk

Op 25 mei 2014 kreeg Brecht meer dan 37 000 voorkeurstemmen. Brecht zal deze kiezers vertegenwoordiger in enkele belangrijke parlementaire commissies. 

Eerst en vooral is Brecht commissievoorzitter Binnenlandse Zaken. Ondanks het feit dat Brecht een neofiet is in de nationale politiek, kreeg Brecht het vertrouwen van de N-VA fractie om deze belangrijke commissie in goede banen te leiden. In deze commissie wordt gedebateerd over de belangrijke binnenlandse aangelegenheden, zoals politie, brandweer en veiligheid. Daarnaast worden er ook vragen gesteld over de bevoegdheden asiel en migratie, openbaar ambt. Tot slot zal ook de eerste minister er vragen beantwoorden. 

Brecht zetelt ook als vast lid in de commissie belast met de problemen inzake Handels- en Economisch Recht. In deze commissie zal Brecht pleiten voor fundamentele wijzigingen die de nodige zuurstof aan onze bedrijven zal geven. 

Vervolgens is hij belast met de commissie Naturalisaties. Hij beoordeelt in eer en geweten de talrijke naturalisatiedossiers. Meer informatie over dit onderwerp vindt u in dit opiniestuk van Brecht.

Tot slot is Brecht plaatsvervangend lid van de commissie Buitenlandse Zaken. Hij zal zich toespitsen op de relaties tussen ons land en minderheden in de andere landen, zoals de Republiek China, Süd-Tirol en Catalonië. Ook de crisis in Oekranië ligt Brecht nauw aan het hart.  

Om meer te weten te komen over de parlementaire initiatieven die Brecht in deze commissies heeft genomen, kan u terecht op deze pagina